Tammikuussa Fortis järjesti jäsenistölleen avaudu opiskelusta -illan Lukemalla, jossa oli mukavasti porukkaa, niin farmaseutti- kuin proviisoriopiskelijoitakin. Tilaisuudessa kerätty opiskelijapalaute vietiin farmasian laitoksen opetuksen arviointi- ja kehittämistyöryhmälle, jossa sitä käsiteltiin ja mietittiin toimia toiminnan kehittämiseksi.

Fortis avasi loppuvuodesta myös avaudu opiskelusta kanavan, johon löytyy linkki nettisivun foorumilta. Avaudu opiskelusta kanavan kautta on saatu jo palautetta opiskelijoilta, mutta sinne saa jatkossakin käydä koska vaan kirjoittamassa palautetta opiskeluun liittyvissä asioissa. Kopo käy lukemassa lomakkeen palautetta säännöllisesti ja ottaa palautteet jatkokäsittelyyn.

ISYY:n koulutus- ja sosiaalipoliittiset jaostot yhdistyivät vuoden vaihteessa yhteiseksi edunvalvontajaostoksi. Edunvalvontajaosto onkin jo kokoontunut ja jaosto järjestää esimerkiksi hengailuiltoja noin kerran kuukaudessa. Edunvalvontajaosto järjestää myös kaksi kertaa vuodessa hymy- ja valitusviikon.

Fortis osallistui myös hymy- ja valitusviikon ständille. Ständillä saa antaa palautetta kaikista yliopisto-opiskeluun liittyvistä asioista tai tulla rupattelemaan muuten vaan.

Fortis teki kannanoton itseopiskelutiloista ja monikäyttölaboratorioiden paremmasta hyödyntämisestä farmasian opiskelijoiden opiskelukäyttöön.

Fortiksen opiskelijaedustajia on monissa farmasian laitoksen työryhmissä. Farmasian laitokselle perustettiin hiljattain uusi työryhmä farmaseuttivaiheen uudistamista varten ja tähän työryhmään valittiin myös kaksi opiskelijaedustajaa. Farmasian laitoksen työryhmissä työskentelevät opiskelijat tekevät tärkeää työtä, koska he edustavat opiskelijoita erilaisissa kokouksissa sekä keräävät opiskelijoiden mielipiteitä esimerkiksi uudistettaviin asioihin. On erittäin tärkeää ja positiivista, että opiskelijoiden mielipiteitä kuunnellaan farmasian laitoksella ja opiskelijat otetaan huomioon erilaisissa päätöksissä.

Lisäksi Fortis jatkaa tänä vuonna edunvalvontasuunnitelman päivittämistä ja tätä varten on kasattu edunvalvontatyöryhmä.

 

-Kopovastaava Saara