Hei kaikki valmistuneet tai hetikohta valmistuvat proviisorit! 
 
Kaipaako kätesi koristusta? Nyt sitä olisi luvassa, sillä on aika laittaa uusi kierros sormustilauksia käyntiin!
 
Voit tilata proviisorisormuksen heti valmistuttuasi. Tilauksia kerätään vuoden mittaan opiskelijoilta, ja lähetetään eteenpäin valmistajalle syksyllä (elo-syyskuussa). Apteekkariliitto, Oriola ja Yliopiston Apteekki kustantavat valmistuneille proviisoreille puolet sormuksen hinnasta. Sormus on arvoltaan noin 360 euroa (kullan hinta on nousussa,  joten myös sormuksen hinta voi tästä nousta jonkun verran syksyyn 2017 mennessä), joten tilaajalle jäisi maksettavaksi noin 180 euroa (huom. mahdollinen hinnannousu). Sormus on keltakultaa, mutta sen saa halutessaan valkokultaisena. Viime vuonna esimerkiksi valkokultainen sormus maksoi veroineen n. 240 €

Valmistuminen check, mitä sitten?

1. Ilmoita SÄHKÖPOSTITSE kaikki seuraavat tiedot:
 
• nimi 
• valmistumispäivämäärä 
• haluatko sormuksen kelta- vai valkokultaisena
• sormuksen koko (katso tarkemmat tiedot mittaamisesta alla)
• osoite, josta sinut tavoittaa myöhemminkin 
• puhelinnumero 
• sähköpostiosoite, josta sinut tavoittaa myöhemminkin
• kaiverrus 
• (vaihtoehtoinen kaiverrus)
 
2. Laita tilauksesi sähköpostilla osoitteeseen maijaraa [AT] student [DOT] uef [DOT] fi. Tilauksia syksyn 2017 listalle otetaan elokuun loppuun saakka.
 
Sormukset on perinteisesti jaettu vuoden loppupuolella, Farmasian Päivien perjantaina. Tarkemmasta sormusjakotilaisuuden ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin kaikille sormuksen tilanneille. Oletuksena on, että jos sormuksen tilaa sen myös pääsee tilaisuudesta noutamaan. 
 
Huomioithan, että SINUN TULEE OLLA VALMISTUNUT ennen kuin lähetät tilauksesi! Sormuksiin on yleensä kaiverrettu nimi tai nimikirjaimet sekä valmistumispäivä, mutta tilan puitteissa muukin kaiverrus on mahdollinen. Vaihtoehtoinen kaiverrus on hyvä ilmoittaa, mikäli olet epävarma siitä, mahtuuko kaiverruksesi sormukseen. Sormusta pidetään perinteisesti vasemman käden etusormessa. 
Koon sormukselle voi käydä mittaamassa kultasepänliikkeissä sekä Fortiksen toimistolla.
HUOM!! Sormuksen valmistaja pyysi muistuttamaan, että sormuksen koon mittaus kannattaa tehdä tarkasti, koska sormuksen leveyden/koon vuoksi kokoa on myöhemmin hankala muuttaa. Hän suositteli myös käytettävän melko "justia" kokoa, ettei sormukseen jää liikaa löysää ja se istuu siten sormeen paremmin. Koon määrittämiseen käytetään suomalaista mitta-asteikkoa (=sormuksen sisähalkaisija millimetreissä, jossa miehen etusormi on noin kokoa 21), ilmeisesti joissakin liikkeissä voi olla käytössä EU- ja jenkkistandardien mukaiset mittataulukot (kokonumero on edellisestä selvästi eriävä). 
 
Muistakaa välittää viestiä myös yliopistolta ja UEF-tunnusten piiristä jo poistuneille valmistuneille. Jos joku asia jää mietityttämään, kysy ihmeessä niin selvitetään!

Terveisin,
Maija Raatikainen
Kuopion proviisorisormusyhteyshenkilö