Syksy on virallisesti alkanut syyskuun myötä ja olemme saaneet myös uudet fuksitkin kampukselle. Nyt onkin siis hyvä hetki syksyn ensimmäiselle kopo-tiedotteelle.

Vanhan kertauksena, Fortiksella on avaudu opiskelusta -lomake, johon voi käydä anonyymisti antamassa palautetta ympäri vuoden, mikäli mielen päällä on mitä tahansa opiskeluun liittyvää. Linkki lomakkeeseen löytyy fortiksen nettisivujen keskustelufoorumilta. Fortis kannustaa jäseniään myös aktiiviseen palautteenantoon kurssipalautteen muodossa, koska kurssipalautteesta saadaan arvokasta tietoa ja se on hyvä yhden opintojakson kehittämisen kannalta.

Farmasian laitoksen opetuksen päivä järjestetään tänä vuonna 3.10. ja päivän teemana on farmaseutin osaaminen ja työelämävalmiudet. Tapahtumassa on työelämän edustajia eri sektoreilta ja paneelikeskustelu. Tämä on siis opiskelijoillekin mielenkiintoinen päivä ja tapahtumassa on loistava mahdollisuus päästä tutustumaan eri sektoreiden toimijoihin sekä työmahdollisuuksiin. Lisäksi fortiksella on oma puheenvuoro tapahtumassa.

Fortis ry teki kesällä kannanoton yliopiston pysäköintipaikoista. Tulevaisuudessa pysäköinti yliopiston kampuksella tulee muuttumaan opiskelijoiden osalta. Yliopiston pysäköinti saattaa muuttua maksulliseksi koko kampuksella ja Fortis halusi ottaa asiaan kantaa, jotta myös opiskelijat otetaan huomioon tulevassa muutoksessa.

Tänä syksynä farmasian laitoksen työryhmissä on ollut vaihtuvuutta opiskelijajäsenten osalta. Kopo kannustaa kaikkia opiskelijoita hakemaan työryhmiin opiskelijajäseniksi, sillä silloin saa tietää ajankohtaisista asioista sekä pääsee vaikuttamaan moniin asioihin. Myös laitos toivoo opiskelijoiden aktiivista osallistumista.

Lisäksi ISYY hakee opiskelijaedustajia Itä-Suomen yliopistoon. Opiskelijaedustajia haetaan esimerkiksi tiedekuntiin ja yliopiston hallitukseen. Opiskelijaedustajien toimikausi on kaksi vuotta. Hakemukset tulee jättää 20.9.2017 klo 12 mennessä, joten vielä on hetki aikaa hakea, mikäli kiinnostus heräsi.

-Saara