Syyslukukausi alkaa lähestyä loppuaan ja olisi aika vuoden viimeisen kopo-tiedotteen.

Palautteen antaminen on tärkeä osa edunvalvontaa ja opiskelijoiden näkemykset antavat arvokasta tietoa farmasian laitokselle. Muistuttelisin, että fortiksen keskustelufoorumilta löytyy linkki avaudu opiskelusta -lomakkeeseen. Lomakkeella voi antaa palautetta kaikesta opiskeluun liittyvästä niin hyvin toimivista asioista kuin epäkohdistakin. Aina saa myös lähettää palautetta sähköpostin välityksellä osoitteeseen kopo [AT] fortis [DOT] fi

Palautetta voi antaa myös kasvotusten tammikuussa järjestettävässä avaudu opiskelusta -illassa. Vuotuinen tapahtuma on oiva tilaisuus keskustella opiskelusta ja vaihtaa näkemyksiä eri vuosikurssien kesken. Erityisen tärkeää olisi saada ensimmäisen vuosikurssin mielipiteitä esille uuden tutkintorakenteen kehityksen osalta, sillä uusi tutkintorakenne tulee kokonaisuudessa voimaan ensi syksynä opintonsa aloittaville.

Uusi tutkintorakenne tuo muutoksia farmasian perusopetukseen, muun muassa kurssit on järjestetty osaamiskokonaisuuksittain nykyisen oppiaineittain järjestelyn sijaan. Opiskelijoiden palautetta on kuunneltu ja mukaan on lisätty pakollinen opintojakso eläinlääkkeistä ja lääkehoitojen arvioinnille on perustettu omat opintojaksot. Myös moniammatillisuutta on lisätty uuteen tutkintorakenteeseen ja esimerkiksi farmakologian opintojakso yhdistyy lääkiksen kanssa.

Mukavaa joulunodotusta!

-Milena